Dit barn er din største læremester!

Ro i familien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når vi begynder at se det, der kan frustrere os, hos vores børn, som en skyggeside hos os selv, som vi ikke vil se og acceptere, kan vi begynde at forvandle relationen.

 

Når vi er bevidste om skyggens eksistens, kan vi bruge den til at skabe et mere harmonisk forhold til vores børn, og samtidig gøre os selv og vores børn mere helstøbte.

 

Vi kan begynde at kigge efter hvilke positive kvaliteter, der ligger bag ved de negative.

 

Hvad er f.eks. den positive kvalitet bag det at være doven, ligeglad og egoistisk?

 

Svaret kunne være, at den dovne har en utrolig god evne til at være rolig og afslappet, og ikke lade sig stresse. At den ligeglade er god til at være sorgløs og ubekymret. At den egoistiske har en stærk vilje, og er god til at tage vare på sig selv og sine behov.

 

Alle sammen sider, som en aktiv, ambitiøs eller omsorgsfuld person sandsynligvis kunne have glæde af at udvikle noget mere af i sit liv.

 

Set i det lys bliver vores ”besværlige” barn pludselig til en potentiel læremester, der kan hjælpe os med at udvikle de sider af os selv, som vi har fornægtet og gemt i ”skygge-boksen”.

 

FORVANDLING AF RELATIONEN

Når først vi har accepteret skyggesiden, vil relationen stille og roligt begynde at ændre sig.

 

Har vi f.eks. set og accepteret kvaliteten dovenskab, vil vi helt automatisk selv begynde at blive bedre til at slappe af og finde ro. Samtidig vil vores barn ofte begynde at udvise mere aktivitet og handling, uden at vi har brugt hverken pisk eller gulerod.

 

Hvor vi før stod i hver vores ende af en ubalance, vil vi nu have nærmet os midten, og begge have fået større frihed til at kunne rumme både aktivitet og afslappethed.

 

Jeg hørte først selv om dette, efter at jeg havde haft børn i mange år. Da jeg først fattede, hvad der var på spil, og hvad der ind imellem bragte følelser op i mig, som jeg ikke brød mig om, begyndte de mest fantastiske ting at ske i takt med, at jeg tog mine egne skygger tilbage. Jeg gik langsomt fra at forsøge at opdrage (læs: ændre dem) til at ændre mig selv, og først der begyndte forvandlingen for alvor.

 

Men tænk hvis jeg havde vidst det fra starten.

 

Tænk hvis alle forældre vidste at de, til tider, provokerende og umulige sider hos vores børn, bare er et spejl af os selv.

 

Tænk hvis lærere vidste, at de børn, der trigger dem mest og tager mest energi, er potentielle lærermestre udi større personlig balance.

 

Tænk hvis vi kunne ophæve vores ubevidste, men selvskabte dramaer og i stedet give glæden og kærligheden til hinanden lov til at blomstre.

 

De hjerteligste hilsner

 

Lone

Tags: , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.